Voor een sprankelend en milieuvriendelijk eindejaar:
SodaStream lanceert Gold Edition bruiswatertoestel

SodaStream kondigt de lancering aan van zijn Limited ‘Gold Edition’ dit eindejaar, die voor de feestdagen een chique tint toevoegt aan het vertrouwde bruiswatertoestel. De stijlvolle witte Spirit en de bijhorende hervulbare fles zijn binnenkort tijdelijk beschikbaar met gouden of rosé gouden kleuraccenten.

Uit een recent consumentenonderzoek van SodaStream* naar de voorkeuren voor eindejaarsgeschenken blijkt dat twee grote voordelen van SodaStream beschouwd worden als belangrijke eigenschappen van het perfecte cadeau, namelijk: milieuvriendelijk en praktisch.

Beter voor het milieu…

Consumenten vinden het alsmaar belangrijker dat de geschenken die ze kopen goed zijn voor het milieu. En ze zijn bereid om daar een financiële inspanning voor te doen. Dat geldt met name bij jonge volwassenen (74% van de 18- tot 24-jarigen).
Met een herbruikbare SodaStream-fles kun je duizenden plastic wegwerpflessen besparen, en dat komt tegemoet aan de wens van de consument. Het onderzoek toont aan dat de aandacht voor milieuvriendelijke cadeaus is gestegen ten opzichte van vorig jaar, omwille van een groeiende bewustwording omtrent het verminderen van wegwerpplastic.

…en supermakkelijk!

Uit het onderzoek blijkt eveneens dat we bij voorkeur een cadeau geven dat het leven vergemakkelijkt (32% van de 18-24-jarigen wil dat het cadeau voordelen op lange termijn biedt). Ook dat is een van de kwaliteiten van SodaStream; sleuren met water verpakt in wegwerpflessen hoeft niet meer, en je maakt kraantjeswater met één druk op de knop bruisend.

‘Earth Friendly Chic’

Tamara Kroon, Marketing Manager Benelux bij SodaStream: “De Gold Edition is een mooi en duurzaam eindejaarscadeau om te geven. Het is namelijk niet alleen een superchique aanwinst voor in de keuken, met zijn gouden accenten, daarnaast help je je vriend, vriendin of familielid om minder wegwerpplastic te gaan gebruiken in het nieuwe jaar. Zonder in te boeten aan gebruiksgemak of kwaliteit van bruiswater.

De exclusieve SodaStream Gold Edition is in België vanaf oktober online verkrijgbaar bij MediaMarkt, Krëfel en Vanden Borre voor 99 euro.

Over SodaStream

SodaStream, onderdeel van PepsiCo, is wereldwijd marktleider voor toestellen om thuis bruiswater te maken. Het is actief in 46 landen en biedt een duurzaam alternatief voor bruisende dranken in plastic wegwerpflessen.

(*Online enquête uitgevoerd door DataChefs PLC in juni 2019 bij een representatieve steekproef van 300 inwoners van de VS en 300 van Duitsland)

Noot voor de pers, niet voor publicatie:
Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u terecht bij Kurt Peeters: