Veelgestelde vragen

Hoe kan ik de SodaStreamflessen het beste schoonmaken?

SodaStreamflessen mogen niet in de afwasmachine. Spoel de fles na gebruik direct om met lauw water (maximaal 49 °C), vul het daarna met nieuw kraanwater en plaats de fles in de koelkast.

Voor het grondiger schoonmaken van flessen raden wij onze SodaStream reinigingstabletten aan. Je kan eventueel ook een beetje afwasmiddel gebruiken en een babyflessenborstel. Gebruik NOOIT scherpe reinigingsmiddelen zoals ammoniak, alcohol, wasbenzine of bleekmiddel. Deze stoffen maken de SodaStream flessen onbruikbaar.

Kunnen flessen van andere fabrikanten gebruikt worden in het SodaStreamtoestel?

Neen, SodaStreamflessen zijn speciaal gemaakt voor de SodaStreamtoestellen. Wij dragen geen verantwoordelijkheid voor producten vervaardigd door andere fabrikanten en kunnen geen garantie waarborgen als je andere flessen gebruikt.

Waarom hebben de SodaStreamflessen een houdbaarheidsdatum?

De SodaStreamflessen hebben een rekbaarheid nodig omdat tijdens het toevoegen van koolzuur aan het water, de flessen onder druk komen te staan. Na verloop van tijd verliest de fles zijn rekbaarheid en is dan niet meer geschikt om te gebruiken voor koolzuurdranken. Na de houdbaarheid van de fles is deze nog wel geschikt voor andere dranken, zoals plat water. Wij raden aan de flessen na de vervaldatum te vervangen door nieuwe flessen. Als de fles beschadigd of vervormd is (bijvoorbeeld door blootstelling aan te hoge temperaturen) moet je deze ook vervangen voor een nieuwe SodaStreamfles. De fles is volledig recyclebaar en mag na gebruik bij het plastic afval.

Ik ben de dop van mijn fles kwijt, wat nu?

Doppen voor de verschillende SodaStream flessen zijn online te bestellen.

Kan ik cilinders van andere fabrikanten gebruiken?

Wij raden aan om altijd een originele SodaStreamcilinder te gebruiken, om veiligheidsredenen en om te voorkomen dat het toestel schade oploopt. Als je toestel defect raakt door het gebruik van een niet originele SodaStreamcilinder, vervalt de garantie onmiddellijk. SodaStream is niet aansprakelijk voor de ontstane schade.

Als ik de cilinder installeer, is het dan normaal dat ik een klein beetje gas hoor ontsnappen?

Het kan gebeuren dat er door de druk een kleine opening tussen de cilinderhouder en cilinderkop optreedt, waardoor gas ontsnapt. Draai de cilinder opnieuw stevig vast in de cilinderhouder. Als dit niet helpt, verwijder dan de cilinder en check of de rubberen ring in de cilinderhouder goed zit. Mocht je de rubberen ring niet vinden, neem dan contact op met onze klantenservice via het contactformulier.

Hoe weet ik dat mijn cilinder leeg is?

Als de cilinder van je SodaStreamtoestel leeg is, merk je dat aan het volgende:

  • Je drukt op de knop maar ziet geen bubbels in de fles spuiten;
  • Na verscheidene malen te drukken hoor je nog steeds geen "bromtoon" of “fluittoon”;
  • De drukknop blijft naar beneden ingedrukt;
  • De cilinder maakt een sputterend geluid, dit geeft aan dat het laatste beetje gas is verbruikt;
  • De koolzuurcilindercilinder is een stuk lichter: draai de cilinder los en weeg deze op een keukenweegschaal. Een volle cilinder weegt +- 1200 gr en een lege cilinder weegt +- 750 gr.

Hoe ruil ik mijn lege cilinder om?

Je lege cilinder omruilen kan op 2 verschillende manieren: online of in een van de geselecteerde verkooppunten.

Ik wil mijn apparaat en cilinder meenemen op vakantie, kan dat?

Je kan je SodaStreamtoestel met koolzuurcilinder mee op reis nemen als je met de auto of trein reist. Wij raden je aan de cilinder los te draaien en apart te vervoeren. Het is belangrijk om de cilinder op een koele, droge plaats te bewaren; plaats de cilinder nooit in direct zonlicht of vlakbij een hittebron. Je kan de koolzuurcilinder niet meenemen aan boord van een vliegtuig vanwege de druk in de cilinder.

Mijn cilinder past niet op mijn apparaat, wat nu?

Alle SodaStream koolzuurcilinders passen op de bijbehorende SodaStreamtoestellen. Als je cilinder of apparaat uit een ander land komt dan kan het zijn dat ze niet passen. Is dit niet het geval, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Ik wil mijn cilinder(s) definitief inleveren, hoe doe ik dat?

Je cilinder definitief inleveren kan alleen via SodaStream. Stuur via het contactformulier je adresgegevens en de reden van retour. Vervolgens informeren wij je over de procedure en verzendwijze. Het opsturen van cilinders naar SodaStream is gratis.

Waar kan ik het serienummer van mijn SodaStreamtoestel terugvinden?

Het serienummer van je SodaStreamtoestel is terug te vinden aan de binnenkant van het apparaat. Op een sticker op de achterklep van het apparaat of in de cilinderhouder. Haal de cilinder eruit om het te kunnen zien.

Voor alle modellen geldt dat de combinatie van nummers het unieke serienummer is:

Bijvoorbeeld: het unieke serienummer van onderstaand toestel is Job+Line+Serial: 72865066804

Source-serienummer

Heb ik garantie op het SodaStreamtoestel?

Je hebt 24 maanden garantie op een SodaStreamtoestel, vanaf het moment van aankoop. Bewaar het afleverbewijs van je product goed; dit is het garantiebewijs. De eerste 24 maanden zijn alle kosten van een eventuele reparatie voor onze rekening. Na deze periode kan je nog steeds contact met ons opnemen als er een probleem is met je toestel of andere SodaStreamproducten. Wij zoeken graag met je mee naar een oplossing.

Hoe maak ik mijn SodaStreamtoestel schoon?

Maak je SodaStreamtoestel gemakkelijk schoon met een vochtige zachte doek, zonder het gebruik van schoonmaakmiddelen. Let op: geen enkel onderdeel van het apparaat is geschikt voor de vaatwasser.

Moet ik over een waterfiltersysteem beschikken voor het gebruik van mijn SodaStreamtoestel?

Het SodaStream apparaat werkt met gewoon kraanwater, het is niet nodig gefilterd water te gebruiken. Wij adviseren om de fles met kraanwater vooraf te koelen in de koelkast, het water neemt het koolzuur dan beter op.

Wanneer heb ik voldoende koolzuur aan het water toegevoegd?

Druk een paar keer krachtig de knop in bovenop je SodaStreamtoestel en laat deze weer los totdat het apparaat een “bromtoon of fluittoon” geeft. Hoe vaker je dit doet, hoe meer koolzuur er in het water zit. Bij onze Spirit One Touch toestellen geven ledlampjes en voorgeprogrammeerde keuzes een nog beter beeld van hoeveel koolzuur er aan het water wordt toegevoegd.

Kan ik extra koolzuur toevoegen aan al bereid bruiswater of met een toegevoegde smaak?

Als je nog geen siroop hebt toegevoegd aan je bruiswater kan je prima extra koolzuur toevoegen, als er al een smaak aan toegevoegd is kan dat niet meer. We raden bovendien ten strengste af om koolzuur toe te voegen aan andere dranken dan water.

Is het normaal dat ik een licht blazend geluid hoor tijdens het toevoegen van koolzuur?

Soms ontstaat er wat overdruk dat geluid maakt, dit is volkomen normaal. Het geluid stopt vanzelf, het apparaat voert de overdruk zelf af.

Hoe bewaar ik SodaStreamsmaken en hoe lang zijn ze houdbaar?

Ons bewaaradvies is: droog en koel bewaren, en na opening bewaren in de koelkast (max +7°C). De houdbaarheidsdatum van de SodaStreamsmaken vind je op de verpakking.

Sommige SodaStreamsmaken zie ik niet meer op de website staan, hoe komt dit?

Ons assortiment van smaken verandert steeds, afhankelijk van de vraag van de consument. Als je een bepaalde smaak niet meer kunt vinden, kan je ons mailen via het contactformulier. Wij kunnen je dan laten weten of deze smaak definitief is uitverkocht of niet.

Wanneer heb ik voldoende siroop aan het water toegevoegd?

Wij raden aan om 1 dop toe te voegen aan 1 liter water. Dit is natuurlijk naar eigen smaak aan te passen.

Wanneer kan ik smaak aan het water toevoegen?

Een siroop mag pas worden toegevoegd als het water is voorzien van koolzuur. Als je de smaak als eerste toevoegt, zal de fles tijdens het koolzuur toevoegen overstromen en kan er schade ontstaan aan het toestel.

Welke zoetstoffen of suikers gebruikt SodaStream?

Wij gebruiken de volgende ingrediënten om onze zoete smaken te creëren:

  • Fructose: vruchtensuiker
  • Sucralose: zoetstof
  • Stevioglycoside: beter bekend als Stevia, een mengsel van zoete stoffen gewonnen uit de Steviaplant.

Al onze zoetstoffen zijn conform EU-wetgeving.

Handleiding DUO

Klik hier om de handleiding van het bruiswatertoestel Spirit te downloaden.

Handleiding TERRA

Klik hier om de handleiding van het bruiswatertoestel Spirit te downloaden.

Handleiding ART

Klik hier om de handleiding van het bruiswatertoestel Spirit te downloaden.

Handleiding Spirit

Klik hier om de handleiding van het bruiswatertoestel Spirit te downloaden.

Handleiding Crystal

Klik hier om de handleiding van het bruiswatertoestel Crystal te downloaden.

Handleiding Source

Klik hier om de handleiding van het bruiswatertoestel Source te downloaden.

Handleiding Power

Klik hier om de handleiding van het bruiswatertoestel Power te downloaden.

Handleiding Dynama, Cool en Jet

Klik hier om de handleiding van het bruiswatertoestellen Dynama, Cool en Jet te downloaden.

Handleiding Play

Klik hier om de handleiding van het bruiswatertoestel Spirit te downloaden.

Heb jij je toestel al geregistreerd?

 

Profiteer nu van 15 % korting op je volgende aankoop.