Pendelaars milieuvriendelijk het nieuwe jaar in

SodaStream beloont goede voornemens in station Antwerpen Centraal

Op de eerste maandag van het nieuwe jaar reizen vele mensen door het land voor werk of studie. Daarom kregen 1.000 treinreizigers in station Antwerpen Centraal  vanmorgen een herbruikbare (bruis)waterfles van SodaStream aangeboden. Uit recent onderzoek* van het bruiswatermerk blijkt namelijk dat 72% van de mensen de intentie heeft om het afval van wegwerpplastic te verminderen in 2020. 25% noemde dit zelfs expliciet als goed voornemen. Hiermee is het een populairder voornemen dan stoppen met roken (14%) en minder alcohol drinken (15%).  

Omdat veel pendelaars onderweg gebruikmaken van artikelen van wegwerpplastic, besloot SodaStream hen speciaal op deze dag te helpen om dit jaar nog milieuvriendelijker te starten. Met dit initiatief kunnen per reiziger honderden, zo niet duizenden flesjes van wegwerpplastic bespaard worden. Tamara Kroon, Marketing Manager Benelux bij SodaStream: “Ook in 2020 zullen we weer alle kansen aangrijpen om het gebruik van wegwerpplastic te reduceren. Iedereen kan een verschil maken. We zijn erg blij dat we vandaag kunnen bijdragen aan de goede voornemens van veel mensen voor dit nieuwe jaar.”

* Het onderzoek onder meer dan 1.000 respondenten vond plaats in de periode van 24 tot en 26 december 2019 en werd door onderzoeksbureau Sherloq uitgevoerd in opdracht van SodaStream Benelux. 

Over SodaStream
SodaStream, onderdeel van PepsiCo, is wereldwijd marktleider in de bereiding van bruisende dranken thuis. SodaStream-bubbels zijn beter voor de consument – gezond, gemakkelijk te maken, licht om te dragen – en beter voor de planeet, waarbij duizenden plastic wegwerpflessen worden vervangen door één herbruikbare SodaStream-fles. Producten zijn verkrijgbaar in meer dan 80.000 winkels in 46 landen. In België is SodaStream verkrijgbaar bij onder andere Bol.com, Blokker, Carrefour, ColliShop, Colruyt, Coolblue, Delhaize, Eldi, Euronics, Exellent, Hubo, Krëfel, MediaMarkt, Okay en Vanden Borre.