SodaStream verkocht afgelopen halfjaar bijna 3 keer zoveel toestellen in ons land dan vorig jaar

Duurzame boodschap van SodaStream slaat aan.

SodaStream, wereldwijd marktleider voor toestellen om thuis bruiswater te maken, onderdeel van PepsiCo, kan voor de eerste helft van dit jaar behoorlijk indrukwekkende groeicijfers voorleggen. In de eerste 6 maanden van 2019 werden in ons land 191% méér bruiswatertoestellen verkocht dan vorig jaar. Het gaat dan onder meer om de toestellen Spirit, Spirit One Touch (‘Gekozen Product van het Jaar’) en Crystal. Maar ook de verkoop van andere producten uit het SodaStream-assortiment kent een spectaculaire groei ten opzichte van vorig jaar: herbruikbare flessen +125%, SodaStream-smaken (zoals de nieuwe reeks Flavors en Goodness) +75%, en koolzuurcilinders +38%.

Johan Schepers, General Manager SodaStream Benelux: “Mede dankzij burgerinitiatieven als Mei Plasticvrij en de nieuwsberichten in de media worden steeds meer mensen zich bewust van het probleem van bruiswater en andere koolzuurhoudende dranken verpakt in plastic wegwerpflessen. Daar bieden we met SodaStream een duurzaam antwoord op: één herbruikbare SodaStream-fles vervangt duizenden plastic wegwerpflessen. En die boodschap slaat meer en meer aan, met name ook in België, zo blijkt uit onze cijfers.

Daniel Birnbaum wordt Voorzitter, Eyal Shohat wordt CEO

Op 1 september 2019 zal Eyal Shohat (45) de functie van CEO bij SodaStream International overnemen van Daniel Birnbaum. Birnbaum wordt Voorzitter van het bedrijf dat hij 12 jaar lang met succes geleid heeft. “We hebben samen veel bereikt: we hebben de drankenindustrie door elkaar geschud, we creëerden duizenden banen, we hebben bewezen dat vrede tussen Israëli’s en Palestijnen mogelijk is, we hebben de wereld gered van miljarden plastic wegwerpflessen, we hebben onze aanwezigheid in 13 landen uitgebreid naar 46, we zijn overgenomen door PepsiCo… Maar vooral: onze medewerkers maakten vriendschappen die zich uitstrekken over religies, naties en continenten”, aldus Birnbaum. “PepsiCo’s CEO vroeg me om te blijven als Voorzitter en ik ben vereerd om dit te doen.

Shohat was afgelopen twee jaar plaatsvervangend CEO. Voordien was hij Chief Corporate Development Officer van SodaStream. Hij trad in 2010 in dienst bij SodaStream als Chief Legal Officer. Shohat: “Onder leiding van Daniel werd SodaStream een fenomenaal succes. SodaStream zal een ‘Island of Peace’ blijven en vechten voor een einde aan wegwerpplastic.

Over SodaStream

Met een SodaStream-toestel maak je kraantjeswater in een handomdraai bruisend en zijn plastic wegwerpflessen overbodig. De intensiteit van de bubbels bepaal je zelf. SodaStream is actief in 46 landen. In België is SodaStream verkrijgbaar bij onder andere Bol.com, Blokker, Carrefour, ColliShop, Coolblue, Delhaize, Eldi, Euronics, Exellent, Krëfel, MediaMarkt en Vanden Borre.

Noot voor de pers, niet voor publicatie:
Johan Schepers, General Manager SodaStream Benelux, is beschikbaar voor interviews.

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u terecht bij Kurt Peeters: