SodaStream vanaf december verkrijgbaar bij Colruyt en OKay

Colruyt Group breidt duurzaam aanbod uit met SodaStream-gamma.

Colruyt, onlangs uitgeroepen tot ‘Salesforce Retailer of the Year Belgium’, zal nog dit jaar de bruiswatertoestellen en koolzuurcilinders van SodaStream in het assortiment opnemen. Daarmee is de Belgische supermarktwereld weer een beetje duurzamer en draagt Colruyt samen met de Okay-winkels bij aan een wereld met minder wegwerpplastic. SodaStream laat zich meer en meer gelden als een milieuvriendelijk alternatief voor bruiswater en frisdrank in plastic wegwerpflessen.

De bekende bruiswatertoestellen en koolzuurcilinders van SodaStream zullen weldra verkrijgbaar zijn in de Colruytwinkels. Mogelijk zullen de herbruikbare flessen en diverse smaken uit het SodaStream-gamma snel volgen. Bij Colruyt Group staat duurzaamheid hoog in het vaandel. “Colruyt nam al heel wat initiatieven rond duurzamere verpakkingen en producten voor minder afval en zwerfvuil. We hebben bijvoorbeeld nooit plastic zakken uitgedeeld aan de kassa. Dat met SodaStream plastic wegwerpflessen worden vermeden, past dan ook helemaal binnen onze filosofie.”300 extra verdeelpunten

Steeds meer consumenten kiezen bewust voor de duurzame oplossing van SodaStream, waarbij plastic wegwerpflessen overbodig zijn. Met de herbruikbare SodaStream-fles bespaart een huishouden wel duizenden plastic wegwerpflessen. Voor SodaStream is de distributie via Colruyt een nieuwe grote stap in de sterke groei van het merk in België, en wordt de bereikbaarheid van SodaStream voor de consument verder uitgebreid. Johan Schepers, General Manager van SodaStream Benelux: “We willen een gedragsverandering bij de consument tot stand brengen, zodat die overstapt op dé herbruikbare oplossing. Met de beschikbaarheid van SodaStream bij Colruyt maken we het de consument nog een stukje gemakkelijker om zelf thuis bruiswater te maken. Met de winkels van Colruyt en OKay kan de consument nu bij meer dan 300 nieuwe verdeelpunten terecht om SodaStream-koolzuurcilinders te verkrijgen en te ruilen.”

Over SodaStream

SodaStream, onderdeel van PepsiCo, is wereldwijd marktleider voor toestellen om thuis bruiswater te maken. Het is actief in 46 landen en biedt een duurzaam alternatief voor bruisende dranken in plastic wegwerpflessen. In België is SodaStream verkrijgbaar bij onder andere Bol.com, Blokker, Carrefour, ColliShop, Coolblue, Delhaize, Eldi, Euronics, Exellent, Hubo, Krëfel, MediaMarkt, Vanden Borre en binnenkort dus ook Colruyt en OKay.

www.sodastream.be

Noot voor de pers, niet voor publicatie:

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u terecht bij Kurt Peeters: