SodaStream loopt voorop tijdens Mei Plasticvrij

SodaStream, het bruiswatermerk dat wegwerpplastic overbodig maakt, is officiële sponsor van de tweede editie van de sensibiliseringsactie Mei Plasticvrij. Met het partnership wil SodaStream de organisatie helpen om zoveel mogelijk Belgen in mei te overtuigen om bewuster te consumeren en het verbruik van wegwerpplastic terug te dringen.

Water uit de kraan is in ons land veilig en gezond drinkwater. Met SodaStream maak je van kraanwater in een handomdraai lekker bruiswater in een herbruikbare fles. De intensiteit van de bubbels bepaal je zelf. De herbruikbare fles kan je vervolgens overal mee naartoe nemen. SodaStream biedt dus een perfect én bovendien duurzaam alternatief voor bruiswater in plastic wegwerpflessen.

Positieve campagne

Plastic recycleren is goed, maar plastic vermijden is nóg beter voor het milieu. Een herbruikbare fles van SodaStream levert een besparing op van maar liefst duizenden plastic wegwerpflessen (bron: GlobalData Syndicated Data Packaging). Ineke Van Nieuwenhove van Mei Plasticvrij: “Mei Plasticvrij is een positieve campagne, waarbij we consumenten tips geven over hoe ze plasticvrijer kunnen leven. Dit doen we onder meer door hen te wijzen op duurzame alternatieven voor wegwerpplastic, zonder in te boeten aan comfort of gebruiksgemak. SodaStream past helemaal in deze boodschap. Aangezien de strijd voor een wereld zonder wegwerpplastic ook voor hen prioriteit is, kunnen we ons helemaal vinden in een samenwerking. Een partner met dezelfde visie is namelijk voor ons van groot belang.

Tamara Kroon, Marketing Manager SodaStream Benelux: “Terwijl een herbruikbare SodaStream-fles duizenden plastic wegwerpflessen kan besparen, moeten mensen meer dan alleen maar hun drinkgewoonte aanpassen. We zullen met z’n allen afstand moeten nemen van plastic voor eenmalig gebruik, zoals plastic rietjes, bekertjes, zakken en flessen. We omarmen met SodaStream dan ook graag initiatieven zoals Mei Plasticvrij. Niet alleen in mei, maar het hele jaar door.

Naast de actieve steun aan Mei Plasticvrij zal SodaStream komende maand nog op tal van andere evenementen zichtbaar aanwezig zijn om het probleem van wegwerpplastic op de kaart te zetten, zoals:

  • 11 mei – Run for the Climate (Hasselt)
  • 12 mei – Walk for the Climate (Hasselt)
  • 19 mei – 20km door Brussel

De bewustwordingsactie van SodaStream bij Run for the Climate en Walk for the Climate gebeurt in samenwerking met Mei Plasticvrij en De Watergroep.
SodaStream wil ook bij de 20km door Brussel helpen en aandacht vragen om wegwerpplastic te voorkomen.

Tips nodig om minder wegwerpplastic te gebruiken? Ga naar Meiplasticvrij.be.

Over SodaStream

SodaStream biedt een duurzaam alternatief voor bruisend water en is wereldwijd marktleider voor toestellen om thuis bruiswater te maken. SodaStream is actief in 45 landen. In België is SodaStream verkrijgbaar bij onder andere Bol.com, Blokker, Carrefour, ColliShop, Coolblue, Delhaize, Eldi, Euronics, Exellent, Krëfel, MediaMarkt en Vanden Borre.

Noot voor de pers, niet voor publicatie:

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u terecht bij Kurt Peeters: