SodaStream kondigt wereldwijde sluiting aan op vrijdag uit solidariteit met Global Climate Strike

Alle e-commerce en kantooractiviteiten worden gesloten –
Werknemers worden aangemoedigd om deel te nemen aan lokale acties.

SodaStream International Ltd., het grootste bruiswatermerk ter wereld, kondigt vandaag de sluiting aan van zijn wereldwijde e-commerce- en hoofdkantoor-activiteiten op vrijdag 20 september, ter ondersteuning van de Global Climate Strike. Bovendien roept Eyal Shohat, CEO van SodaStream, alle SodaStream-medewerkers over de hele wereld op om deel te nemen aan lokale activiteiten. Ook in de Benelux zal SodaStream zijn werkzaamheden neerleggen.

De klimaatcrisis is een noodgeval en kan niet langer worden genegeerd. Het is onze verantwoordelijkheid als leiders om de stem van de jonge generatie vandaag te horen en te verheffen en nu te handelen”, zegt SodaStream-CEO, Eyal Shohat. “Zorgen voor de planeet is de kern van ons bedrijf, en we zijn bereid een hoge prijs te betalen om deze strijd te voeren.

24-uursstaking 
SodaStream, bekend om zijn strijd tegen wegwerpplastic, gaat een stap verder voor het milieu door op te komen voor de klimaatverandering. SodaStream zal zijn wereldwijde e-commerce-activiteiten gedurende 24 uur neerleggen vanaf 8 uur aanstaande vrijdagochtend. Alle SodaStream websites zullen dan dezelfde boodschap tonen: “Global Climate Strike in Solidarity with the Young Generation for a Better Future”.

#ClimateStrikes
SodaStream is geïnspireerd door en trots om met Greta Thunberg en de jonge generatie te staan ​​voor een betere toekomst. Klik hier voor meer informatie over #ClimateStrikes.

Greta Thunberg

De feiten over klimaatverandering zijn al tientallen jaren bekend, maar werden genegeerd. Greta Thunberg, de dappere tiener uit Zweden, heeft het sinds 2018 tot haar missie gemaakt om, niet alleen het bewustzijn te vergroten, maar ook om mensen te motiveren om te handelen.

Over SodaStream

SodaStream, onderdeel van PepsiCo, is wereldwijd marktleider voor toestellen om thuis bruiswater te maken. Het is actief in 46 landen en biedt een duurzaam alternatief voor bruisende dranken in plastic wegwerpflessen.

Noot voor de pers, niet voor publicatie:

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u terecht bij Kurt Peeters: