SodaStream herziet geschiedenis
in nieuwe Pride-campagne

Nieuwe video ‘Stel je een wereld voor waar we ons nooit moeten verstoppen’:
SodaStream past klassieke portretten aan.

SodaStream heeft vandaag een nieuwe videocampagne gelanceerd om de LGBTQ-gemeenschap te steunen. De video toont aanpassingen van traditionele portretten uit het verleden.

Foto’s verdragen de tand des tijds. Daarom besloot SodaStream om klassieke momenten opnieuw te bekijken door een LGBTQ-lens: kussende mijnwerkers in hun ruige werkkledij, een prachtige transgenderbruid naast haar trotse moeder, en een koppel van hetzelfde geslacht tijdens het schoolbal. De video eindigt met de tekst ‘We love people, we love our planet. For the love of tomorrow’. De boodschap van de campagne is dat niemand ooit hoeft te verbergen wie hij of zij werkelijk is.

Lila Blilat

De bruid in de video is Lila Blilat, een transgender wiens persoonlijke verhaal dicht bij het hart van SodaStream ligt. Haar ongelooflijke reis van een traditionele nomadische moslimgemeenschap naar een bevrijde, trotse vrouw die het gezicht werd van de Tel Aviv Pride 2019 is inspirerend. Lila komt uit de traditioniele bedoeïenenstad Rahat in Israël waar de SodaStream-fabriek is gevestigd. SodaStream is actief binnen deze gemeenschap en biedt broodnodige werkgelegenheid, vooral voor vrouwen, die vaak niet worden aangemoedigd om te gaan werken.

Bij SodaStream staan we voor mensen, ongeacht hun afkomst, religie, geslacht of geaardheid”, zegt Tamara Kroon, Marketing Manager bij SodaStream Benelux. “We staan bekend om onze originele en luchtige manier om belangrijke boodschappen over te brengen in campagnes. Deze keer wilden we over een andere boeg gooien, met een zachte en emotionele campagne, die iedereen raakt.

Bekijk de nieuwe video ‘Stel je een wereld voor’:

“Het is een droom die uitkomt dat ik ben gekozen om een beeldschone bruid te zijn in een wereldwijde campagne. Het geeft me de kracht om te blijven vechten om mezelf te zijn en anderen te helpen hetzelfde te doen. Ik geloof echt dat deze video helpt liefde te verspreiden”, aldus Lila Blilat.

Pride Amsterdam

De steun aan de LBGTQ-gemeenschap beperkt zich niet tot de videocampagne. SodaStream is ook Proud Partner van Pride Amsterdam en zal met een eigen boot deelnemen aan de Canal Parade op zaterdag 3 augustus. Tamara Kroon: “SodaStream staat voor duurzaamheid én gelijkheid. Tijdens de Pride zullen we beide waarden uitdragen.”

Credits video
Creative: Allenby
Director: Moshe Rosenthal
Foto’s: Geva Talmor

Over SodaStream

SodaStream biedt een duurzaam alternatief voor bruisend water en is wereldwijd marktleider voor toestellen om thuis bruiswater te maken. SodaStream is actief in 45 landen. In België is SodaStream verkrijgbaar bij onder andere Bol.com, Blokker, Carrefour, ColliShop, Coolblue, Delhaize, Eldi, Euronics, Exellent, Krëfel, MediaMarkt en Vanden Borre.

Noot voor de pers, niet voor publicatie:

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u terecht bij Kurt Peeters: