SodaStream helpt bij ‘wegwerpplastic-dieet’ met Mijngoedevoornemens.be

Website boordevol tips om minder wegwerpplastic te gebruiken.


Januari is de maand van de goede voornemens. Meer en meer mensen hebben het voornemen om wegwerpplastic te minderen. SodaStream, het bruiswatermerk dat plastic wegwerpflessen overbodig maakt, helpt mensen graag met hun ‘wegwerpplastic-dieet’ en geeft makkelijke tips op www.mijngoedevoornemens.be.

Plastic recycleren is goed, maar plastic vermijden is nog beter. Een herbruikbare fles van SodaStream bijvoorbeeld levert een besparing op van maar liefst 2800 plastic wegwerpflessen per huishouden (bron: GlobalData Syndicated Data Packaging). Met deze en nog enkele andere eenvoudige aanpassingen in het dagelijkse leven, gebruik je minder wegwerpplastic.

Enkele tips voor een succesvol plastic dieet :

  • Verzamel gedurende één week al je plastic afval dat je thuis en onderweg gebruikt. Zo word je je bewust van je plastic gebruik en weet je waar jij het meest op kan besparen: winkelzakjes, flesjes, koffiebekers.
  • Probeer in de supermarkt minder plastic verpakkingen te kopen. Je zal merken dat er heel wat duurzame alternatieve bestaan.
  • Geef een herbruikbare fles als verjaardagscadeau. Zo help je ook anderen om hun gewoontes aan te passen.
  • Net zoals bij elk ander dieet: beloon jezelf elke week voor je inzet!

Deze en nog veel meer tips zijn te vinden op www.mijngoedevoornemens.be. Op de website kan je ook al je andere (duurzame) voornemens delen met Facebookvrienden.

Over SodaStream

SodaStream, onderdeel van PepsiCo, biedt een duurzaam alternatief voor bruisend water en is wereldwijd marktleider voor toestellen om thuis bruiswater te maken. Met een SodaStream-toestel maak je kraantjeswater in een handomdraai bruisend en zijn plastic wegwerpflessen overbodig. Een herbruikbare SodaStream-fles bespaart gemiddeld 2800 wegwerpflessen. De intensiteit van de bubbels bepaal je zelf. SodaStream is actief in 45 landen. In België is SodaStream verkrijgbaar bij onder andere Bol.com, Blokker, Carrefour, ColliShop, Coolblue, Delhaize, Eldi, Euronics, Exellent, Krëfel, MediaMarkt en Vanden Borre.

Noot voor de pers, niet voor publicatie:

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u terecht bij Kurt Peeters: