Wist je dat er elke minuut wereldwijd een miljoen plastic wegwerpflessen worden verkocht? 1

Al dit plastic afval vormt grote problemen voor het gehele ecosysteem in zee en als we niets doen, zullen de oceanen tegen 2050 meer plastic afval bevatten dan vis, ton voor ton.2

De levensduur van plastic

Van al het plastic dat ooit geproduceerd is werd ongeveer 9% ooit gerecycleerd. 12% werd verbrand en 79% belandde in een natuurlijke omgeving of op stortplaatsen.

20 jaar

Plastic zakken

200 jaar

Plastic ritjes

400 jaar

Plastic six-pack ringen

450 jaar

Plastic waterflessen

450 jaar

Plastic bekers

Er moet iets veranderen. Samen kunnen we het verschil maken.

SodaStream heeft de ambitie om tegen 2025 67 miljard plastic wegwerpflessen wereldwijd te voorkomen. Wij geloven dat zoiets kleins als zelf je bruiswater thuis maken, een enorme verandering in de wereld kan brengen.

Het begint met onze herbruikbare fles. Elke SodaStream-fles bespaart duizenden plastic wegwerpflessen en daarmee beogen we de planeet gezond en schoner te houden voor iedereen.

Alleen al in 2017-2018 zorgden SodaStreamer-gebruikers wereldwijd ervoor dat meer dan 6,3 miljard wegwerp plastic flessen en blikjes onze omgeving niet vervuilden. Bedankt, SodaStream-gebruikers!

Duitsland

1.3 miljard

VS

595 miljoen

Frankrijk

400 miljoen

Australië

245 miljoen

Canada

227 miljoen

Oostenrijk

173 mil.

We laten moeder aarde wat meer sprankelen

Wij geloven zoiets kleins als zelf je bruiswater thuis maken, een enorme verandering in de wereld kan brengen. Met een druk op de knop verander je kraanwater in verfrissend bruiswater, in een herbruikbare fles.

Bescherm onze planeet onderweg.

De My Only Bottle is de ideale (en de enige) fles voor onderweg waarmee je ook bruiswater kunt maken. De handige, vaatwasbestendige herbruikbare halve literfles is perfect voor plat of bruisend water. Door consumenten verkozen tot “Gekozen Product van het Jaar 2020”.

Maar dat is nog niet alles.

De SodaStream koolzuurcilinders dragen verder bij aan het minimaliseren van afval. We vragen consumenten hun lege koolzuurcilinder in te leveren bij een van de officiële SodaStream-verkooppunten. Eenmaal retour dan checken wij de cilinders op de kwaliteit, reinigen we de cilinders en vullen we ze opnieuw met koolzuurgas. Klaar voor de volgende gebruiker om 60 liter vers bruiswater te maken.

Het gebruiken van een SodaStream-fles heeft meerdere voordelen: je kunt altijd genieten van zelfgemaakte bruisende drankjes én

je helpt mee aan een wereld zonder wegwerpplastic.

En met het brede assortiment aan smaken, kun je er zeker van zijn dat gehydrateerd blijven met SodaStream beter is voor jou, maar vooral voor onze planeet.

Heb je al een SodaStream en wil je meer doen?

Challenge jezelf om een maand geen wegwerpplastic te gebruiken. Begin door een item uit de onderstaande lijst te kiezen en het een maand niet te gebruiken, of daag jezelf uit en inspireer anderen door de ‘grote vier’ te vermijden!’!

SodaStreamBetter for you, better for the Planet

Heb jij je toestel al geregistreerd?

 

Profiteer nu van 15 % korting op je volgende aankoop.