Tegen de tijd dat u deze pagina heeft gelezen, zullen er nog eens 5 miljoen wegwerpflessen over de hele wereld worden verkocht.1

We verdrinken in plastic en recycling alleen is niet genoeg. Als we niets doen, zullen de oceanen tegen 2050 meer plastic afval bevatten dan vis, ton voor ton.2

De levenduur van plastic

Van al het plastic dat ooit geproduceerd is werd ongeveer 9% ooit gerecycleerd. 12% werd verbrand en 79% belandde in een natuurlijke omgeving of op stortplaatsen.

20 jaar

Plastic zakken

200 jaar

Plastic ritjes

400 jaar

Plastic six-pack ringen

450 jaar

Plastic waterflessen

450 jaar

Plastic bekers

Er moet iets veranderen. Samen kunnen we het verschil maken.

Tegen 2025 zal SodaStream 67 miljard plastic wegwerpflessen van onze planeet elimineren, dus we hoeven niet op zoek te gaan naar een nieuw planeet. Wij zijn van mening dat zoiets kleins als zelf je bruiswater thuis maken een enorme verandering in de wereld kan brengen.

Het begint met onze herbruikbare fles. Elke SodaStream-fles zal duizenden plastic wegwerpflessen elimineren en onze planeet gezond en schoner houden voor iedereen.

In 2017-18 alone, SodaStreamers from around the world stopped over 6.3 billion plastic bottles and cans from polluting our environment. Thank you, Streamers!

Duitsland

1.3 miljard

VS

595 miljoen

Frankrijk

400 miljoen

Australië

245 miljoen

Canada

227 miljoen

Oostenrijk

173 mil.

Onze aarde heeft minder afval nodig en meer bubbels.

Wij zijn van mening dat zoiets kleins als zelf je bruiswater thuis maken een enorme verandering in de wereld kan brengen.

Bescherm onze planeet onderweg.

Met My Only Bottle kun je meteen koolzuur aan je water toevoegen. en zo je bruisend of plat water overal mee naartoe nemen, waardoor de behoefte aan wegwerpplastic verder afneemt.

Maar dat is nog niet alles.

De SodaStream koolzuurcilinders dragen verder bij aan het minimaliseren van schadelijk afval. Elke omgeruilde cilinder wordt teruggestuurd naar onze fabriek waar deze wordt geïnspecteerd, gereinigd, en opnieuw gevuld met verse koolzuur.

Het gebruiken van een SodaStream-fles heeft 2 voordelen: namelijk je redt de onze planeet van wegwerpflessen en je hoeft je favoriete drank niet op te geven.

Met het breed assortiment aan smaken, kun je er zeker van zijn dat gehydrateerd blijven met SodaStream beter is voor jou, maar vooral voor onze planeet.

Heb je al een SodaStream en wil je meer doen?

Challenge jezelf om een maand geen wegwerpplastic te gebruiken. Begin door een item uit de onderstaande lijst te kiezen en het een maand niet te gebruiken, of daag jezelf uit en inspireer anderen door de ‘grote vier’ te vermijden!’!

Single-use
Plastic flessen

Take-away
koffiebekers

Plastic
zakken

Plastic
ritjes

SodaStreamBetter for you, better for the Planet